Dette bør du gjøre før jobbintervjuet

Dette bør du gjøre før jobbintervjuet

I et jobbintervju har du kun en sjanse til å gjøre et godt førsteinntrykk. Derfor gjør du lurt i å forberede deg så godt som mulig.

Les deg godt opp på bedriften og stillingen det gjelder

Skriv ned eventuelle spørsmål du har slik at du kan ha de klare til intervjuet. Slik fremstår du profesjonell og forberedt. Hvis det er noen kvalifikasjoner til stillingen du er usikker på, bør du helt klart spørre. Det tar seg alltid bra ut at du kommer til et intervju med spørsmål som viser at du har gjort hjemmeleksen di. Det viser at du har lagt tid og energi i forberedelsen til intervjuet. Når det er sagt så burde du ikke stille spørsmål bare for å stille spørsmål. En intervjuer vil se rett gjennom det. Sørg for at dine spørsmål er genuine og interessante.

Velg hva du skal ha på deg under intervjuet

Å velge riktig antrekk er en viktig del av forberedelsen til intervjuet. Etter at du har valgt antrekket sørger du for at det er vasket og strøket, og at du har riktig sko og tilbehør. Prøv gjerne antrekket på i forkant av intervjuet for å sørge for at klærne passer og at du ser bra ut. Legg antrekket klart en dag i forveien slik at du kan fokusere på å forberede andre ting.

Øv deg på å hilse på intervjueren

Du må alltid huske på å hilse din intervjuer med et smil og et fast håndtrykk. Gjør du dette riktig med en gang vil du sette standarden for intervjuet og øke sjansene dine for et vellykket intervju. Dette er to små ting å huske på som har stor effekt. Ikke glem dette!

Studer din egen CV og lær deg alt som står der

Din tidligere jobberfaring og ferdigheter er typiske emner som blir gjennomgått under intervjuet. Det er stort sett det en intervjuer har å gå ut i fra for å bli kjent med deg. De kommer til å plukke ut enkelte deler og spørre deg grundig om det. Selv om det er en jobb du hadde for mange år siden kan intervjueren spørre hva du gjorde og hva slags ansvar du hadde. Sørg for at du kan svare raskt uten å nøle for mye.

Øv deg på å svare de mest vanlige spørsmålene

Det finnes en rekke spørsmål som går igjen under de fleste jobbintervjuer. Du gjør lurt i å forberede deg på disse. Du trenger ikke pugge alle svarene ordrett for da kan svaret virke falskt, men sørg for å ha en god ide om hva du skal si og la ordene komme naturlig når spørsmålet kommer.

Skriv ut veiforklaring til stedet og møt opp i tide

Sist, men ikke minst, må du sørge for å komme tidsnok til intervjuet. Kommer du mer enn 5 minutter for sent uten å si fra vil du skape et dårlig førsteinntrykk. Du skal heller ikke komme altfor tidlig. Det er fint om du reiser god tid i forveien, men ankommer du før tiden sørger du for å vente utenfor til det er 5 minutter igjen. Punktlighet blir satt stor pris på.

Sørg for å ha telefonnummeret til intervjueren lett tilgjengelig slik at du kan ringe og gi beskjed om det skulle skje at du blir forsinket. Det kan være seg biltrøbbel eller en trikk som ikke kommer til fastsatt tidspunkt. Og ja, du må ringe, ikke sende SMS.

Følger du disse rådene vil du øke dine sjanser for et vellykket intervju. En intervjuer vil fort merke om du har forberedt deg eller ikke, og det vil bli en stjerne i boka om du har det.

Privacy Policy